Main Page

From cbp
Jump to: navigation, search

Contents

MREN Best Practice

Wiki stranica MREN “Campus Best Practices”, skraćeno "CBP" u okviru NA3/T2 taska na GEANT projektu.

GN3plus projekat nastavlja sa "CBP" task-om u trajanju od dvije godine počevši od 1. Aprila 2013. do 31. Marta 2015. GN3plus projekat se sastoji od šest aktivnosti, koje su podjeljene u brojne task-ove. NA3 ("Network Activity 3") pod nazivom “Status and Trends” sadrži četiri task-a, a Task 2 je “Campus Best Practices”.

Ciljevi i namjera

Cilj "Campus Best Practices" task-a je rešavanje izazova u evropskim kampus mrežama, odnosno organizovanje radnih grupa za rad na razvoju i širenju dokumenata koji opisuju najbolju praksu i preporuke u pojedinim oblastima.

Namjera "Campus Best Practices" task-a je podsticanje NREN ("Nacional Research and Education Networking") organizacija na promovisanju najbolje prakse na svom nacionalnom nivou. Bolja usaglašenst delova mreže pod NERN-om sa kampus mrežama institucija članica je preuslov za "end-to-end" kvalitet servisa i usluga.

Drugi cilj je ispitati mogućnosti i pronaći sredstva za razvoj i održavanje nacionalnih "best-practice" dokumenata, a kasnije i dokumenata koji bi se koristili širom Evrope.

Aktivnosti

Dokumenti

Analiza saobraćaja i upravljanje uređajima na osnovu netflow podataka u AMUCG

Media:mbpd001.pdf